Miluji svoji ženu! Lupič s tímto vyznáním na roušce přepadl banku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Miluji svoji ženu! Lupič s tímto vyznáním na roušce přepadl banku

Lupič bere peníze a odchází z banky.
Lupič bere peníze a odchází z banky. (Foto Policie ČR)

Po drzém lotrovi, který v polovině února přepadl banku v centru Brna, pátrají kriminalisté. Přispět k jeho dopadení by mohl i záběr z kamery. Lupič měl totiž na obličeji roušku s vyznáním Já miluji svoji ženu s tím, že místo slova tam měl obrázek srdce.

Maskovaný muž ve věku mezi dvaceti až třiceti roky vstoupil do banky a okamžitě zamířil k přepážce. K pokladní přisunul sáček a řekl si o peníze. „Aby dal své žádosti váhu, vytáhl pistoli a natáhl závěr zbraně,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Během několik desítek vteřin si odnesl desítky tisíc korun. S rouškou, na které byl již zmíněný nápis, zřejmě ale udělal velkou chybu. Nápis by mohl kriminalisty i s pomocí veřejnosti přivést na jeho stopu. „Veškeré informace přijmeme na lince 158. Vzhledem k tomu, že je hledaný muž ozbrojený, apelujeme na veřejnost, aby se ho v žádném případě nesnažila zadržet,“ zdůraznil policista.

Mladík v bomberu

Česky hovořící lupič je 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, ve věku mezi 20 až 30 lety. Oblečený byl do černé bundy do pasu typu bomber s kapucí a na hlavě měl černou pletenou čepici. Pod bundou měl maskáčové triko a na nohou kotníčkové boty.

Pomozte najít pachatele, který na pokladní tasil zbraň

Video se připravuje ...

Statečná, ale...

Jen o den dříve přepadl maskovaný muž s pistolí prodejnu v Brně-Žabovřeskách a žádal po prodavačce peníze. Ta jej však odpálkovala s tím, že žádnou hotovost nemá. Lupič odešel s nepořízenou. Kriminalisté zatím nepotvrdili, že by oba případy spolu souvisely. Radí ale, aby se přepadení statečností této ženy příliš neispirovali, neboť může mít tragický konec.

Víte, že…

...135 loupeží loni zaznamenali jihomoravští kriminalisté?
...objasnili jich 84?
...jednu čtvrtinu (35) mají na svědomí recidivisté?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.