Podle nemocnice zemřela na koronavirus: VRÁTILA SE K MANŽELOVI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Podle nemocnice zemřela na koronavirus: VRÁTILA SE K MANŽELOVI!

Penzistka se nakonec vrátila zdravá tam, odkud ji do nemocnice odvezli.
Penzistka se nakonec vrátila zdravá tam, odkud ji do nemocnice odvezli. (Foto Twitter)

Kdepak, nejedná se o žádhnou zápletku z laciného hororového snímku, ale o skutečný příběh, který se odehrál ve Španělsku. Po administrativní chybě byla penzistka Rogelia Blancová (85) označena za zesnulou. K překvapení všech se ale devět dní po svém pohřbu objevila zpět v domově důchodců...

V pečovatelském centru pro seniory Rogelia žije i se svým manželem Ramanem. V polovině ledna jí diagnostikovali onemocnění koronavirem a společně s další seniorkou ji převezli do vzdálené nemocnice. O pár dní později přišla smutná zpráva: Rogelia zemřela. Následující den se konal pohřeb, s ohledem na protipandemická opatření s uzavřenou rakví a minimem přítomných. K překvapení manžela se však Rogelia o devět dní později objevila zpět v domově důchodců, živá a zdravá! „Nemohl jsem tomu uvěřit, tolik jsem plakal,“ přiznal dojatý Raman.

Ukázalo se, že nezemřela jeho manželka, ale druhá pacientka, která s ní byla do nemocnice převezena. Po převozu došlo k jejich chybnému označení, na což ale nedokázaly kvůli kognitivní poruše (porucha paměti a poznávacích funkcí), kterou obě seniorky trpěly, upozornit. Chyby si všimli až pečovatelé v jiném domově důchodců, když jim tam z nemocnice dovezli uzdravenou Rogelii. Vedení nadace spravující domovy důchodců se omluvilo. „Mezi nemocnými byly dvě ženy, kterým byl v nemocnici přidělen stejný pokoj. Po převozu došlo k identifikační chybě, což později vedlo k nesprávnému prohlášení o úmrtí jedné z pacientek,“ vysvětlil zástupce nadace.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.