Zeman dostal injekci a hned si ho nechali ve špitále | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeman dostal injekci a hned si ho nechali ve špitále

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Foto: archiv Blesku)

A má to za sebou! Strach z jehel Miloš Zeman (76) překonal, a tak včera ve vojenské nemocnici hlava státu dostala svou první dávku vakcíny proti covidu. Prezident v nemocnici zůstane následující dva dny kvůli plánované preventivní zdravotní prohlídce. Aha! se zajímalo, jestli možnosti přednostního očkování z titulu své funkce využijí i další ústavní činitelé.

Spojil nepříjemné s užitečným. Přestože nemá rád jehly, dal se včera prezident v Ústřední vojenské nemocnici v Praze očkovat proti covidu. „Nechám se očkovat, ale nebudu dělat žádnou televizní show před kamerami. Počkám si, první jsou zdravotníci a já se pak zařadím mezi všechny ostatní občany,“ avizoval Zeman už koncem prosince. Při příležitosti vakcinace se nejvyšší ústavní činitel nechal také doktory zevrubně prohlédnout. Podstoupit by měl například počítačovou tomografii a magnetickou rezonanci. Že očkovací zákrok proběhl v pořádku, potvrdil jeho mluvčí Jiří Ovčáček na Twitteru.

Očkování už má dávno za sebou premiér Andrej Babiš (66, ANO), který v hierarchii ústavních činitelů stojí až na 4. místě. První část vakcíny předseda vlády dostal 27. prosince, tedy den poté, co první várka dorazila do Česka. Kvůli tomu, že očkovacích látek není dost ani pro lidi nad 80 let, kteří si teoreticky mohou zamlouvat termíny už od minulého pátku, Babiš odsunul i podání druhé dávky na příští týden. A co ještě výše postavení činitelé než on, kteří nesplňují podmínku věku? Zaštítí se svou funkcí? „Naočkovat se nechám, až na mě normálně přijde řada,“ napsal Aha! šéf Senátu Miloš Vystrčil (60, ODS). Podobně mluví i předseda Sněmovny Radek Vondráček (47, ANO), tedy ústavní činitel číslo 3. „Covid jsem prodělal v prosinci. Teď v lednu jsem daroval plazmu, a mám tak v rámci vyšetření před odběrem potvrzeno, že mám dostatek protilátek. Není tedy důvod, abych se nějak přednostně očkoval,“ uvedl.

Přečtěte si
DWEI
22. 1. 2021 • 02:15

Uživatel -

Eva Korotvičková
21. 1. 2021 • 16:03

Pan prezident také nemá 80 .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.