Z části Domažlicka je náhle Plzeňsko: Lidé musí pro novou občanku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Z části Domažlicka je náhle Plzeňsko: Lidé musí pro novou občanku

Ilustrační foto
Ilustrační foto (archiv Blesku)

Výměna dokladů čeká obyvatele města Holýšov a dalších osmi obcí. S Novým rokem se posunuly hranice okresů, a oni se tak z Domažlicka najednou »přestěhovali« na Plzeňsko.

Všichni místní, kteří mají občanský průkaz, si musí do konce roku pořídit doklad nový. V původním už mají uvedené nesprávné bydliště v jiném okrese. Kromě pětitisícového Holýšova se to týká obyvatel Bukovce, Čečovic, Černovic, Neuměře, Kvíčovic, Horní Kamenice, Štichova a Všekar. Pokud by někteří kvůli zdravotním omezením cestu na úřad nezvládli, vyrazí k nim po domluvě s oddělením občanských průkazů městského úřadu ve Stodě mobilní pracoviště. „Zajistí pořízení žádosti, vyfotografování občana i předání vyhotoveného občanského průkazu,“ uvedlo na webu ministerstvo vnitra. Správní poplatek za výměnu dokladu lidé platit nebudou, jiné doklady si měnit nemusí.

Přečtěte si
Shimmir
18. 1. 2021 • 10:40

Jenom zírám, co je taky možné! On se holt někdo z vyšších úředníků nudil a trochu si zařádil v archivech...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.