Mrazivý poslední vzkaz pasažérky havarovaného boeingu: SBOHEM, RODINKO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Mrazivý poslední vzkaz pasažérky havarovaného boeingu: SBOHEM, RODINKO!

Ratih Windaniaová pověsila na sociální sítě poslední fotku a pak se s ní a dalšími 61 lidmi na palubě letadlo zřítilo.
Ratih Windaniaová pověsila na sociální sítě poslední fotku a pak se s ní a dalšími 61 lidmi na palubě letadlo zřítilo. (Instagram)

Byl to úplně normální den, pak ale přišla tragédie. Když Rathi Windaniová se svými dvěma dětmi v sobotu nastupovala na letu SJ182 společnosti Sriwijaya Air, netušila, že už za pár okamžiků budou všichni mrtví. Z její poslední zprávy proto mrazí.

Rathi se s dětmi vracela domů do Pontianaku po třítýdenních prázdninách u příbuzných na Jakartě. Chvíli před startem ještě stihla na internetu sdílet rozesmáté fotky sebe a dětí přímo z letadla. „Sbohem, rodinko. Teď razíme domů,“ připsala k nim. Nevinný vzkaz se ale stal tragickou předpovědí. Už nikdy víc se neshledají...

Pouhé 4 minuty po startu se letadlo ve výšce přes 3000 metrů ztratilo z radaru. V neděli jej pak záchranáři našli na dně Jávského moře. Celkem bylo na palubě 62 lidí, úřady předpokládají, že neštěstí nikdo nepřežil. Rathiin bratr Irfansyah Riyanto se ale jako mnoho dalších stále zuby nehty drží naděje, že Rathi a děti nějakým zázrakem přežily. „Jsme úplně bezmocní, jen čekáme a modlíme se,“ řekl Irfansyah. „Já sám jsem je odvezl na letiště. Pořád tomu nemůžu uvěřit, všechno se stalo tak rychle,“ rve si teď vlasy.

Scéna jako z hororu Boeing, v němž Rathi letěla, se zřítil z výšky přes 3000 metrů během pouhých 60 sekund. Nabral tedy rychlost asi 600 km/h. „To letadlo zajelo do moře jako blesk a pak ve vodě vybuchlo,“ tvrdí jeden ze svědků nehody, který se pak místo vydal prozkoumat. Na to, co viděl, nikdy nezapomene: na hladině prý plavaly kusy kovu, dřeva i lidských těl.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.