Starý »dobrý« rybí tuk: Působí protizánětlivě a...
Není to žádná lahůdka, ovšem zdravotní benefity rybího tuku tu příšernou chuť stonásobně vynahradí. A zvlášť v dnešní koronavirové době se vyplatí ho pravidelně užívat. Aha! ví proč.
Je to nejzdravější tuk ze všech, jelikož obsahuje omega-3 mastné kyseliny. Ty blahodárně působí na srdeční soustavu, posilují mozek a zvyšují imunitu. Pokud máte těchto »zdravých« tuků málo, zaděláváte si na kardiovaskulární choroby, alergii, artritidu, demenci, zhoubné nádory a oslabenou imunitu.
Zdroj vitaminu D
Potraviny a doplňky stravy obsahující omega-3 mastné kyseliny, které jsou zároveň i zdrojem vitaminu D, vám pomohou připravit tělo proti fatální reakci organizmu po nakažení covidem-19. Budete-li v dobré kondici, pravděpodobnost mírnějšího průběhu a uzdravení je vyšší.
Poradí si se záněty
Je prokázáno, že dlouhodobé užívání rybího oleje vede k průkaznému zlepšení imunitního systému. Ve vyšších dávkách dokonce zkracuje průběh zánětlivých procesů, jako je třeba zápal plic, se kterým se potýkají lidé s vážným průběhem koronavirové nákazy.
Pro děti i maminky
Rybí olej je obzvlášť důležitý pro těhotné a kojící ženy. Obsahuje totiž látky podporující zdravý vývoj mozku plodu a novorozence. Spolu s vitaminem D je také důležitý pro správný vývoj kostí. Z tohoto důvodu pravidelné podávání rybího oleje dětem doporučují pediatři.
Přírodní zdroje omega-3
• Mořské ryby (losos, sardinka, tuňák, treska) • Plnotučné kravské mléko a tvrdé sýry • Hovězí játra • Avokádo • Vejce • Ořechy • Konopný a lněný olej • Slunečnicová, dýňová a další semínka
Víte, že...
...pouze 1 % populace ČR má dostatek vitaminu D ze stravy? ...si ho můžete pořídit v lékárně i s citronovou příchutí, která potlačí nepříjemnou rybí chuť?