Firma ji nepozvala na večírek! Zaplatí 260 tisíc... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Firma ji nepozvala na večírek! Zaplatí 260 tisíc...

Těhotenství není nemoc, i ženy na mateřské smí na večírek.
Těhotenství není nemoc, i ženy na mateřské smí na večírek.  (Ilustrační foto scom)

Je na mateřské dovolené, do práce nechodí, tak ať si sedí doma. To si zřejmě pomyslelo vedení firmy, když v prosinci 2018 rozesílalo pozvánky na vánoční večírek. Ve schránce Catriony Howieové totiž jedna chyběla. Britka proto svoje šéfy zažalovala. A výsledek? Musí jí za to zaplatit v přepočtu přes 260 tisíc korun!

Howieová začala pro londýnskou firmu Holloways Of Ludlow, která se zabývá interiérový designem a navrhuje luxusní kuchyně, pracovat v roce 2013. Celkem ve firmě strávila šest let, tedy dost dlouho na to, aby se s ní na večírcích počítalo. Není proto divu, že se cítila dotčená, když ji kolegové mezi sebe na předvánoční mecheche do baru nepozvali. „Byla to akce uspořádaná narychlo, jednalo se o neformální událost, zaměstnance jsme informovali ústně nebo esemeskou. Nenapadlo mě Howieovou pozvat,“ hájila se ředitelka firmy Sarah Nelsonová. Soud si ale její slova vyložil jasně: „Protože byla Howieová na mateřské, nikoho nenapadlo ji pozvat, kdyby tehdy do práce normálně chodila, pozvánku by určitě dostala. V tomto případě se jedná o jasnou diskriminaci ženy na mateřské.“

Dostala padáka

U soudu se rovněž rozebíralo i to, jak se k ženě šéfové chovali poté, co se měla v červenci 2019 vrátit z mateřské do práce. Zničehonic jí prý oznámili, že vzhledem ke klesajícím ziskům ji už v manažerské funkci dál nepotřebujou. Sice ji chlácholili tím, že jí určitě najdou ve firmě práci jinou, místo toho ale dostala padáka. A i to se na výši odškodnění pro Howieovou výrazně podepsalo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.