Dvě vraždy kvůli vile v pražské Bubenči. Soudce o vrahovi: Neprojevil žádnou lítost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dvě vraždy kvůli vile v pražské Bubenči. Soudce o vrahovi: Neprojevil žádnou lítost!

Tomáš F.
Tomáš F.  (Foto Aha! – David Malík, PČR)

Kvůli vile v pražském Bubenči byli zavražděni majitelka Marie D.(†72) a Přemysl H. (†57). Podle soudu je zabil student Tomáš F. (25), který dostal 23 let vězení. Za podíl na podvodném převodu vily dostal pět let i jeho přítel Jiří N. (25).

Bývalý student matematicko fyzikální fakulty Tomáš F. a medik Jiří N. se prodej vily pokoušeli zpunktovat s Přemyslem H., přítelem Marie, majitelky historické vily na exkluzivní adrese v pražském Bubenči. Jenže ta vilu podle rodiny a přátel nikdy prodat nechtěla. Podle verdiktu Marii a Přemysla proto Tomáš F. v červnu roku 2019 vylákal do pronajaté chaty ve Velké Pasece na Havlíčkobrodsku, kde je oba usmrtil. Soudce Petr Blažek mladého fyzika poslal na 23 let za mříže. Jeho partnera za pokus o podvod s vilou odsoudil k pěti letům vězení a navrch mu uložil zaplatit pět milionů korun jako peněžitý trest. „Musím konstatovat absenci jakékoliv lítosti obou nad tím, co spáchali,“ okomentoval soudce. I to byl jeden z důvodů, proč Tomáši F. uložil výjimečný trest. Verdikt není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu na případné odvolání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.