Samice papouška žako absolvuje online výuku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Samice papouška žako absolvuje online výuku

Není výjimkou, že Tara vkročí na klávesnici.
Není výjimkou, že Tara vkročí na klávesnici. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Jsou jí teprve tři roky, ale už chodí do čtvrté třídy. Samice papouška žako ji absolvuje se Samuelem Michalčíkem (9) z Želechovic na Zlínsku. Při distanční výuce ji nejvíc baví čeština a matika.

„Jmenuje se Tara a je ukecaná. V zásobě má i některé věty paní učitelky. Například Já tě vidím, co tam děláš, kdo to udělal, nech toho,“ popsala papouška Samuelova máma Linda (38).

Krade tužky

Tara se chtěla účastnit vyučování hned, jakmile bylo spuštěno online. Na jaře tak už obsáhla i polovinu učiva třetí třídy. „Jak se začnu učit, hned přiletí. Vše sleduje a hlavně krade obyčejné tužky. Když mám pak geometrii, tak mamka běhá a shání je, protože Tara hned všechny rozkouše,“ smál se Samík. Někdy mě i několikrát za hodinu odpojí z výuky, protože se projde po klávesnici. „Je moc zvědavá. Chce se zblízka podívat na monitor,“ přiblížil školák.

Raději si dá kafíčko

Tara, která začala »kecat« v roce, se nadšeně účastní hodin češtiny, matiky, přírodopisu a vlastivědy. „Vůbec ji ale nezajímá angličtina. Tyto hodiny zcela ignoruje. Místo toho si přiletí pro oříšek a čeká, až si uvařím kávu. Křičí – dáme si kafíčko, kafíčko. Pak si vždy trochu zobne. Má ho ráda,“ vyprávěla máma Linda.

Schovej si toho ptáka

„Jednou byla na chvíli před kamerou Tara místo Samuela. Když ji paní učitelka uviděla, zavolala: ‚Samíku, máš hezkého ptáka, ale schovej si ho.‘ Celá třída se rozesmála a pedagožka s ní,“ prozradila máma.

Mluvení ji zachránilo

V červenci Michalčíkům uletěla. Rodina dala na Facebook oznámení s tím, že její nejčastější slova jsou: Máš tu bordel, ahoj, dáme si kafíčko. V sousední obci právě muž pod pergolou kafe popíjel, když uslyšel – máš tu bordel, dáme si kafíčko. „Nevěděl, co se děje, papouška totiž neviděl. Když přišla jeho žena, která můj příspěvek četla, hned věděla, komu Taru vrátit. Byli jsme rádi,“ dodala Linda Michalčíková.

Víte že...

...Tara umí okolo 80 slov a také píská? Věrně se naučila napodobit káně a hlasy členů domácnosti.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.