Nelegální megapárty? V Praze nebyla jediná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nelegální megapárty? V Praze nebyla jediná!

Vstup na párty byl podle informací Aha! na heslo.
Vstup na párty byl podle informací Aha! na heslo. (Foto Aha! – Václav Burian, Alexandr Malachovský)

Policie rozehnala v noci na sobotu v pražské Anenské ulici nelegální párty, které se zůčastnilo 119 lidí, převážně cizinců. Podle primátora Zdeňka Hřiba (39, Piráti) se podobné případy hromadí.

Těžkooděnci se museli do domu na Starém Městě dostat za pomoci beranidla. Na jejich výzvy totiž nikdo nereagoval. Dost možná proto, že ve sklepení s tajným vchodem se pařilo naplno! Podle primátora Prahy Zdeňka Hřiba lidé skotačí na více místech, restauratéři na opatření kašlou. „Úředníci na magistrátu řeší 250 podobných případů. Stopadesát z nich se vztahuje k hospodám,“ řekl deníku Aha! „Předpokládám, že se k tomu úřad postaví zodpovědně a zajistí vymáhání pravidel. Jako primátor chci, aby tu nebyla anarchie, ale pořádek,“ řekl. Pikantní je, že v domě, kde se večírek udál, má spoluvlastnický podíl a trvalé bydliště frontman kapely Pražský výběr Michael Kocáb. „Jsem v šoku, že se něco takového dělo u nás v domě. Tady rozhodně žádný klub, legální, není,“ uvedl.

Co hrozí?

Pražský magistrát zahájí správní řízení s provozovateli restaurace v Kunraticích a nočního klubu v centru Prahy, kteří v minulých dnech i přes zákaz otevřeli. Fyzickým osobám hrozí pokuta od 20 000 až po dva miliony korun, firmám až tři miliony korun. „Jsme v kontaktu s policií. Případy se budeme zabývat, jakmile nám je policie předá. Následně zahájíme správní řízení,“ napsal ČTK mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Doplnil, že fyzickým osobám hrozí pokuta od 20 000 do dvou milionů korun, právnickým osobám až tři miliony korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.