Mikropůjčka nabídne pomocnou ruku nejen před výplatou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mikropůjčka nabídne pomocnou ruku nejen před výplatou

 (Shutterstock)

Dnešní doba je hodně rychlá, vzdálenosti jsou stále kratší a někdy stačí jen zapnout počítač a několik minut počkat. Seznamujeme se online, přes internet také nakupujeme a obchodujeme. Stejně tak je možné vyřídit tímto způsobem i krátkodobý úvěr. Bez otázek a plateb předem, bez nutnosti ručitele nebo dalších administrativních formalit.

S minimem podmínek, mezi které v současnosti zcela neodmyslitelně patří doklad o trvalém příjmu. Ochrana spotřebitele před neuváženým jednáním je totiž velmi důležitá a legislativa na podobné téma samozřejmě myslí.

Jak si vybrat transparentního poskytovatele? Když se řekne mikropůjčka, mnozí si jistě vybaví její adresnost a rychlost. Přispěje k řešení situace v době, kdy se termín výplaty v zaměstnání odložil nebo dorazí poštou nečekané složenky s výzvou k úhradě. Život přináší situace, které se musí okamžitě řešit, a právě kvůli tomu tady krátkodobé úvěry jsou. Jak si ale zvolit poskytovatele co nejlépe? Podle čeho se orientovat při jeho výběru, když na trh s půjčkami zavítáme vůbec poprvé?

  • Bezpečnost a její garance. Poskytovatel by měl zdůraznit, že mu jde o zcela diskrétní přístup.
  • O kolik přeplatíte jistinu aneb úroková sazba a poplatky. Měli byste mít jasno o všech číslech.
  • Co dělat, když nezvládneme dodržet splátkový kalendář? Je možné splátku ještě posunout?

Dobře si prohlédněte i webové stránky

Prezentace rozhoduje o mnohém, mimo jiné také o důvěře. Pokud budou webovky poskytovatele půjčky vypadat neprofesionálně, vrhá to na jejich majitele špatné světlo. Stejně tak je mínusem i nedostatek referencí, transparentní firma by se neměla skrývat, ale naopak o sobě dát co možná nejvíce vědět do širokého okolí. Čím více informací najdete, tím také lépe! Když se rozhodujete o penězích, musíte mít naprosto jasno, jde přeci o věc mimořádného významu.

Bezúčelový charakter je samozřejmostí

A je nutné, aby se půjčka 5000 Kč nějak odůvodňovala, například pomocí útržků složenek a faktur za práci řemeslníků? Vůbec ne, takové věci nejsou vůbec zapotřebí. Jde o zásah do soukromí, ale také o zbytečné zdržení. Pokud nejde o vysoké částky, není žádný důvod, aby se účel půjčky ještě nějak komentoval, taková je již zcela běžná praxe na současném úvěrovém trhu. Půjčka je na cokoliv, bez omezení. Stačí jen splnit základní požadavky kladené na klienta. Které to jsou?

  • Plnoletost. Půjčit se totiž může, dle platných zákonů, pouze osobám starším osmnácti let.
  • Trvalý pobyt v ČR. Což v praxi znamená, že na půjčku dosáhnou i cizinci, kteří zde pracují.
  • Zásadní je také doklad o trvalém příjmu. S ním se prokáže, že splátkový kalendář zvládnete.

Minimum podmínek a bleskové vyřízení

Požadavků na zájemce o krátkodobý úvěr je tedy jen několik – a podmínky jsou nastavené tak, aby je splnilo co nejvíce lidí. Formality stranou, administrativa musí být nenáročná, jinak by se klient příště obrátil někam jinam. Konkurenční boj v českém prostředí je velmi silný a není důvod, aby se některý z poskytovatelů nepřizpůsobil, protože by neměl šanci na úspěch.

Pozor na dluhovou past, vše si dobře promyslete

A na závěr – půjčka je dobrý přítel, ale také špatný vládce. Neměla by tedy mít nad vámi moc a řídit váš život, naopak, je tu proto, aby pomáhala ve složitých situacích. Při rozhodování pak není namístě spěch, vše si pečlivě rozmyslete, protože dluhová past není dobrý společník a měli bychom se od ní naopak držet co nejdál. Potvrdit příjem je tedy důležité, dáte tím najevo, že splátkový kalendář zvládnete. Například dlouhodobě nezaměstnaným touto cestou vůbec půjčit peníze nelze.

Autor:  Reklama

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.