Trest pro vražedkyni za obvinění dozorců: Ke 30 rokům další dva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Trest pro vražedkyni za obvinění dozorců: Ke 30 rokům další dva!

Petra Janáková u soudu skrývá tvář.
Petra Janáková u soudu skrývá tvář. ( Foto Aha! – Michal Charbulák, PČR)

Měla si odsedět 30 let za vraždu sběratele mincí, kterou zosnovala s tehdejším manželem. Ten dostal 28 let. Ve vězení otěhotněla a nařkla dozorce, že ji znásilnili. Za to Petra Janáková (30) dostala včera další dva roky vězení.

Janáková křivě obvinila dozorce, že ji za mřížemi znásilnili a ona pak otěhotněla. Kvůli těhotenství byla propuštěna z vězení, dítě porodila loni koncem srpna. Na svobodě s ním měla být až do jeho prvních narozenin. Jenže už loni v říjnu putovala opět za mříže. Vyšetřování totiž ukázalo, že dozorce obvinila křivě. Soud ji proto poslal do vazby. „Je obava, že uprchne nebo se bude skrývat před vyšetřováním či případným rozsudkem,“ zdůvodnila tehdy soudkyně Natálie Krausová. Na svobodě si alespoň stihla změnit jméno na Nová.

Dítě má s vězněm

Údajné znásilnění Janákové dozorci se vyšetřovalo a proběhly i testy DNA. Ty odhalily, že otcem jejího dítěte je jiný vězeň. Podle TV Nova ve věznici vařil a roznášel jídlo mezi trestance.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.