Největší Čech (226 cm): Už chce domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Největší Čech (226 cm): Už chce domů!

Tomáš Pustina je tak velký že mu v nemocnici srazili dvě postele a udělali mu tak z nich jednu.
Tomáš Pustina je tak velký že mu v nemocnici srazili dvě postele a udělali mu tak z nich jednu. (Aha! – Josef Mašek)

PRAHA – Nejvyššímu Čechovi Tomáši Pustinovi (30) z Rozkoše u Humpolce se po operaci už daří lépe. Aha! ho včera navštívilo v pražské Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí, kam byl převezen ze Střešovic. Tomáš měl z návštěvy opravdovou radost. Jak sám říká, trochu už se na lůžku nudí.

Nejvyššímu Čechovi Tomáši Pustinovi (30) z Rozkoše u Humpolce se po operaci už daří lépe. Aha! ho včera navštívilo v pražské Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí, kam byl převezen ze Střešovic. Tomáš měl z návštěvy opravdovou radost. Jak sám říká, trochu už se na lůžku nudí.

Specialisté ve vojenské nemocnici v pražských Střešovicích Tomášovi před několika dny vyoperovali zbytky nádoru, které způsobovaly jeho neustálý růst. „Do mozku se mi lékaři dostali nosem. Bylo to hodně nepříjemné,“ popsal Aha! Tomáš průběh operace. Nyní tak měří 226 centimetrů a váží 180 kilo a neměl by už dále růst. Tento český rekord ho totiž ohrožuje na životě, trpí velkými bolestmi kloubů, zad, hýbat se může jen za pomoci francouzských holí, jeho srdce tak obrovské tělo stěží zvládá.

Ve čtvrtek Tomáš putoval ze Střešovic speciálně upravenou obří sanitkou na lůžkové oddělení fakultní nemocnice na Karlově náměstí. „Na pokoji je se dvěma pacienty, čtvrtou postel jsme totiž museli srazit s Tomášovou, aby se na ni vůbec vešel,“ řekla jedna ze sestřiček na oddělení.

Tomáš si v nemocnici stěžuje hlavně na to, že musí celý den trávit na lůžku. „Už mě nebaví pořád ležet. Ani na záchod se nedostanu. Mám vyvedenou hadičku,“ popisuje obr dny v nemocnici. „Ale teď už se všechno lepší. Tělo by mě mělo podle lékařů přestat bolet,“ doufá Tomáš. Včera poobědval běžnou nemocniční porci dušené mrkve s bramborem. „Chtělo by to víc jídla, ale zatím nemůžu. Dostávám výživu a léky i do žíly,“ ukazuje Tomáš na zavedenou kanylu.

Ani po vydařené operaci však na něj lehký život nečeká. Potřeboval by speciální elektrický vozík a také upravený byt, odpovídající jeho velikosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.