Šeherezádu odsoudili za podvody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šeherezádu odsoudili za podvody

Žena si v minulosti odseděla za podvody čtyři roky na Slovensku.
Žena si v minulosti odseděla za podvody čtyři roky na Slovensku. (Foto Policie ČR)

Šeherezáda Krumsína na Prostějovsku přezdívají slovenské podvodnici Martě Ahmed A. (45). Recidivistka totiž důvěřivým mužům navykládala neuvěřitelné pohádky a vylákala z nich statisíce.

Pracovníkovi jistého hobbymarketu například podvodnice navykládala, že prodala byt v Rakousku a jen čeká, až jí dorazí peníze. Důvěřivý muž jí postupně půjčil půl milionu korun.

Podvedla 25 lidí
Žena se neštítila zneužívat ani rodinné příslušníky. Prostřednictvím internetu si brala půjčky na svého starého otce a invalidního bratra, žijící v Krumsíně. Ani jeden přitom o ničem nevěděl. O finance v řádech milionů korun žena připravila 25 lidí. V minulých dnech se případem zabýval prostějovský soud. Žena se ho však neúčastnila, protože ještě před jeho začátkem stačila uprchnout, pravděpodobně do Egypta nebo jiné africké země, kde má kořeny její manžel.

5,5 roku ve vězení
Soud podvodnici nakonec v nepřítomnosti odsoudil k trestu 5,5 roku kriminálu. „Z půjčování peněz si udělala svého druhu sport. Zneužívala při tom mimo jiné lidi, kteří se jí snažili pomoci. Jako přitěžující okolnost se jeví fakt, že podvodů se dopouštěla i na svých blízkých,“ uvedla k zatím nepravomocnému verdiktu soudkyně Adéla Pluskalová.

Mezinárodní zatykač
Protože je žena na útěku, vydal na ni soud mezinárodní zatykač. Policisté upozorňují, že kromě svého exotického jména může vystupovat i jako Kohoutová nebo Mikotová.

Žena si v minulosti odseděla za podvody čtyři roky na Slovensku.

Přečtěte si
-bello-
1. 10. 2020 • 00:44

Nojo Schengen! Cizáci sem lezou, jak švábi na pivo.Mají tady ráj.Levno, krásno a když už kriminál, tak furt lepší, než ten jejich doma .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.