Unikátní svatba osmiletých dětí - Nikola si vzala Michala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Unikátní svatba osmiletých dětí - Nikola si vzala Michala!

KROMĚŘÍŽ – Osmileté děti včera vstoupily v Kroměříži do manželství. Opravdu názornou výuku zvolila pro třeťáky základní školy Slovan učitelka Petra Novotná. Zavedla totiž děti na exkurzi na radnici a tam pro ně zorganizovala sv
KROMĚŘÍŽ – Osmileté děti včera vstoupily v Kroměříži do manželství. Opravdu názornou výuku zvolila pro třeťáky základní školy Slovan učitelka Petra Novotná. Zavedla totiž děti na exkurzi na radnici a tam pro ně zorganizovala sv (pro Aha! – Pavel Zrna)

KROMĚŘÍŽ – Osmileté děti včera vstoupily v Kroměříži do manželství. Opravdu názornou výuku zvolila pro třeťáky základní školy Slovan učitelka Petra Novotná. Zavedla totiž děti na exkurzi na radnici a tam pro ně zorganizovala svatbu se vším všudy.

Nevěsta Nikola Zavřelová (8) do toho šla po hlavě: „Moc se mi to líbilo, sice chápu, že to je jenom nanečisto, ale už teď se těším na doopravdickou svatbu.“ Ženich to měl poněkud složitější a spolužáci ho museli dost dlouho přemlouvat. „Nakonec jsem podlehl, ale nevím, jestli to platí, líbí se mi víc spolužaček,“ obhajoval vlastní svobodu ženich Michal Bata (8).

Proslov oddávající se od běžného odlišoval vlastně jen tím, že hned na začátku upozornila, že podle českých zákonů nesmějí být oddáváni nezletilí.

Školák dostal prsten a také poučení od místostarostky Jarmily Číhalové, jak se v manželství chovat.

Obřad probíhal přesně jako každý jiný. Hudba, květiny a oddávající. Ostatní žáci školy, kteří se přišli na svatbu podívat, ani nedutali. Jen když se oddávající zeptal jejich prvního spolužáka, jestli se sňatkem souhlasí, dav zašuměl.

„Teď si můžete vyměnit prsteny,“ pokračovala v předepsaném řádu jedna z úřednic. „A dovolíli paní učitelky, i novomanželský polibek,“ dodala vzápětí. Na polibek nakonec nedošlo, a i tak mohla oddávající zakončit obřad slovy: „Pokud byste splnili všechny zákonem předepsané podmínky, mohla bych vás už prohlásit za právoplatné manžele.“

„Jsme moc rádi, že můžeme dětem v rámci jejich výuky ukázat práci radnice opravdu názorně. Ovšem unikátních svateb tu míváme více. Nedávno jsme oddávali manžele ve věku 86 a 80 let, kteří se po rozvodu před mnoha lety rozhodli vzít podruhé.“ dodala matrikářka Jarmila Resutíková.

O co všechno přišli
● O svatební koláče, hostinu a dary.
● O svatební fotografie
● O svatební noc, nedošlo dokonce ani na polibek!

V Íránu to jde!
● Nejmladší nevěsta u nás se vdávala v 16 letech, ženich v 17 letech.
● Nejstarší nevěsta u nás se vdávalav 80 letech, ženich v 86 letech.
● Nejmladší nevěsty jsou v Íránu, vdávat se mohou od 6 let, pohlavní styk je povolen od 9 let.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.