Policejní zátah: Opilí řidiči, zloději i drogy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policejní zátah: Opilí řidiči, zloději i drogy!

Zatímco někteří řidiči poctivě zastavili a nechali se zkontrolovat, jiní ujížděli. Postih jim ale nehrozí.
Zatímco někteří řidiči poctivě zastavili a nechali se zkontrolovat, jiní ujížděli. Postih jim ale nehrozí. (pro Aha! – Policie ČR)

OSTRAVA/KARLOVY VARY – Policisté po celé republice měli o víkendu pohotovost! Zatímco na Ostravsku a dalších místech republiky se muži zákona zaměřili na opilce za volantem, západ republiky prožil zátahy na restaurace a drogová doupata. A dramatických okamžiků bylo víc než dost!

Chcete si vyzkoušet, zda dokážete se svým autem ujet policistům? Jen do toho! Jestliže máte auto i doklady v pořádku a nepili jste před jízdou alkohol, žádný postih vám nehrozí. Přesně takovým způsobem se snažilo »otestovat« reakce mužů zákona devět řidičů v noci na včerejšek v Ostravě. Ti se při policejní kontrolní akci Tibet rozhodli policistům ujet. „Řidičům, kteří měli vše v pořádku a jen zkoušeli, jestli je policejní vozy doženou, nehrozí nic,“ prohlásil velitel akce Jiří Čerbák. Další dva už to tak snadné nemají. Byli totiž pod vlivem alkoholu. Jejich přestupek se bude řešit ve správním řízení. Celkem při noční akci policisté zjistili 12 lidí, kteří řídili pod vlivem alkoholu. „Nejhůře na tom byl dvaatřicetiletý muž, který měl v krvi podle orientační dechové zkoušky přes dvě promile alkoholu,“ řekl mluvčí ostravské policie Milan Klézl. Za osm hodin na šedesát policistů zkontrolovalo více než 500 vozidel.

Po úspěšném zátahu však měli policisté v Ostravě obrovskou smůlu, když se brzy ráno srazil vůz městské policie s trolejbusem. Na vině je zřejmě řidič policejního vozu, který nedal trolejbusu přednost. Při nehodě byli dva strážníci těžce zraněni, záchranáři je odvezli do nemocnice.

Policejní akce s názvem Úklid se v noci na včerejšek konala například i na Karlovarsku. Tady muži zákona zadrželi nejen výrobce pervitinu, ale i zloděje aut. „Také bylo odhaleno 24 lidí mladších 18 let, kteří popíjeli alkohol. Nejvíce nadýchal šestnáctiletý hoch, téměř 1,5 promile,“ řekl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.