Koronavirus v Česku?...je hůř než v Německu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Koronavirus v Česku?...je hůř než v Německu!

Koronavirus v Německu
Koronavirus v Německu (Reuters)

Každých osm minut jeden nakažený koronavirem! I tak se dá popsat nákaza v Česku. Situace je u nás za uplynulých sedm dní nejhorší ze všech okolních států.

Zatímco v České republice začalo nově stonat 20,8 osoby na 100 tisíc obyvatel, u západního souseda to bylo 10,9! Naděje, ke které jsme se upínali před prázdninami, vzala kvůli cestovatelskému nadšení za své. „Covid krize je za námi,“ prohlásil v polovině května ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A dnes? Druhou vlnu nemoci na podzim nečeká, protože podle něj neskončila ani ta první. „Původně jsme si mysleli, dnes už mohu říct naivně, že přes léto virus poleví, že se nebude tak šířit, možná se změnou počasí. Ale vidíme reálně na datech, že žádná pauza nebyla. Jen pokles daný protiepidemickými opatřeními, byť poměrně krátký," uvedl.

Naděje? Jen vakcína

Počty nemocných na podzim podle Adama Vojtěcha dál porostou. „Nikdo nedokáže říci, jestli se virus bude měnit, jestli bude nebezpečnější. Toho se obáváme nejvíce,“ řekl. V nemocnicích se nyní léčí zhruba 2,5 % z nakažených, na jaře to bylo více než 10 %. Za »světlo na konci tunelu« považuje vyvíjenou vakcínu. Dostupná by měla být v první polovině příštího roku pro zhruba 3,5 milionu Čechů.

Přečtěte si
j.p.toman
30. 8. 2020 • 09:32

A Vojtěch nás stále přesvědčuje, že je všechno v pořádku a zpřísněná opatření nejsou potřeba.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.