V jablonecké přehradě se utopil muž: Potápěč narazil do utonulého hlavou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V jablonecké přehradě se utopil muž: Potápěč narazil do utonulého hlavou

Instruktor z potápěčské školy Jaroslav Kočárek našel utonulého na dně.
Instruktor z potápěčské školy Jaroslav Kočárek našel utonulého na dně. (Foto pro Aha! – Jaroslav Kočárek)

Hodinu pátrali vodní záchranáři i profesionální potápěči po muži (†44), který zmizel v přehradě Mšeno v Jablonci nad Nisou. Nakonec ho našel potápěč Jaroslav Kočárek.

to naprostou náhodou... „V té zkalené ledové vodě nebylo nic vidět, člověk tam pátrá spíš po hmatu. Do toho muže jsem vrazil hlavou, ležel v bahně na dně, v desetimetrové hloubce. Myslel jsem si, že je to strom,“ popsal Kočárek, instruktor z libereckého centra potápění Snakesub. Jakmile byl muž vytažen na břeh, začalo se s jeho resuscitací. „Ta probíhala několik desítek minut, bohužel byla neúspěšná a lékař musel konstatovat smrt,“ uvedl Michael Georgijev z liberecké záchranky.

Případem se nyní zabývají jablonečtí kriminalisté, více o příčině úmrtí napoví až výsledky nařízené soudní pitvy. Jednou z pravděpodobných verzí je, že muž dostal ve vodě křeč. „Dělám tuhle práci už 20 let, ale i tak to bylo stresující. Navíc když jsem si uvědomil, že jsem toho člověka letmo znal,“ uzavřel sklesle Kočárek.



Přečtěte si
vemenozmojistary
31. 7. 2020 • 12:52

Po hodině ve vodě resuscitivali? 😂

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.