Když rozkvete panelák... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Když rozkvete panelák...

V Havířově ve Studentské ulici se sousedé z paneláku domluvili a každý rok si dělají květinovou výzdobu balkonů.
V Havířově ve Studentské ulici se sousedé z paneláku domluvili a každý rok si dělají květinovou výzdobu balkonů. (Foto Aha! – Martin Randysek, pro Aha!/Karel Šula)

To jsou krásně rozkvetlá okna... Z výzdoby balkonů je však vidět mnohem víc, třeba že sousedské vztahy v Havířově jsou více než skvělé. Každé jaro se obyvatelé paneláku ve Studentské ulici domluví a začnou kouzlit květinami.

„Asi před deseti lety jsme se se sousedkou domluvily a osázely své balkony podobně. Postupně se přidávali další lidé z domu,“ popsala Aha! Pavlína Kožušníková, jak nápad vznikl. O tom, že se kolemjdoucím nápad líbí, svědčí desítky pochvalných komentářů. „Nemáme zahrádku, tak si kousek přírody každý rok uděláme tady doma. Je to moc milé, když odpočíváme na balkoně a lidé nám mávají a fotí si to,“ dodává paní Pavlína. „Je to nádhera, chodím okolo každý den a pořád se kochám,“ rozplývá se nad výzdobou Miroslava Trejbalová, která pravidelně chodí kolem.

Co pěstují?
Na balkonech uvidíte růst a kvést převážně letničky. Dané je to tím, že nemají prostory na uskladnění trvalek během zimy. „Sazeničky i se substrátem a hnojiva nás ročně vyjdou tak kolem tří tisíc, ale rozhodně to stojí za to,“ doplňuje manželku pan Kožušník. 

Víte, že...
...do havířovské Studentské ulice se vyplatí zajít na procházku i v zimě? To sousedé pravidelně připravují společnou vánoční výzdobu.

Přečtěte si
František Klapal
24. 1. 2023 • 10:29

Manželka také na našem balkoně pěstuje květiny. V paneláku bydlíme už dlouho a i přes to, že to určitě má své nevýhody, tak už mi to po těch letech ani tolik nevadí. Hodně jsme teď i investovali do rekonstrukce našeho bytu. Hlavně je tu konečně nová paneláková kuchyň od http­s://ww­w.ga­bon.cz­/rubri­ka/kuc­hyne/­pane­lako­ve-kuchyne/ kterou jsme moc dlouho chtěli.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.