Řidiče tramvaje praštili květináčem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Řidiče tramvaje praštili květináčem!

„S tramvají jezdit nepřestanu,“ tvrdí Milan Bárta.
„S tramvají jezdit nepřestanu,“ tvrdí Milan Bárta. (Aha! – Václav Nekvapil)

PRAHA – Řidič Milan Bárta (33) minulý týden nevěřil svým očím, když ho přímo v tramvaji napadli dva muži (35 a 34)! Jeden z útočníků ho praštil květináčem přes hlavu! Včera se Milan Bárta vrátil z nemocnice.

Řidič Milan Bárta (33) minulý týden nevěřil svým očím, když ho přímo v tramvaji napadli dva muži (35 a 34)! Jeden z útočníků ho praštil květináčem přes hlavu! Včera se Milan Bárta vrátil z nemocnice.

„S tramvají jezdím už 4,5 roku, ale něco takového jsem ještě nikdy nezažil,“ říká Milan Bárta. Celý incident se odehrál v Ječné ulici. „Přišel si za mnou stěžovat jeden z cestujících, že v zadní části vozu dva muži kouří. Šel jsem za nimi a vyzval je, aby opustili soupravu. Oni ale byli agresivní a nejdříve mě napadali slovně a pak došlo i na nějaké to strkání. Po chvíli ale přeci jen z tramvaje vystoupili,“ líčí svůj zážitek pražský řidič tramvaje.

„Docela mě to uklidnilo a chtěl jsem se vrátit do své kukaně, když tu najednou předními dveřmi vběhl jeden z těch chlapů přímo proti mně a do obličeje mě praštil květináčem!“ říká Milan Bárta. Chvíli nato už ale přijela policie a útočící muže okamžitě zadržela. Řidič má kromě zranění hlavy i oteklé koleno, kam ho útočníci několikrát kopli.

Podle statistik Dopravního podniku je 95 procent řidičů napadeno, když opustí svou kukaň. „Měsíčně to dohromady v autobusech a tramvajích dělá zhruba 40 napadení,“ vysvětlil Aha! Ondřej Pečený, mluvčí Dopravního podniku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.