Mořice drží český rekord: Starostou ve 22 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mořice drží český rekord: Starostou ve 22 letech!

Tomáš Pavelka také studuje práva.
Tomáš Pavelka také studuje práva. (Foto Facebook )

Včera oslavil teprve 22. narozeniny. Velký dárek dostal od svých spoluobčanů v rodných Mořicích na Prostějovsku už před čtrnácti dny. Kolegové zastupitelé Tomáše Pavelku zvolili prvním mužem obce. Mladík se tak stal nejmladším starostou v ČR.

„Je to pro mě nová výzva. Seběhlo se to celé hodně rychle. První měsíce budou asi náročnější, ale pak to půjde lépe. Tak to asi chodí v každém novém zaměstnání,“ prozradil mladý starosta, který je současně studentem práv a místním knihovníkem. „Práce pro obec pro mě byla vždy srdcovou záležitostí, žiju zde od narození, je to zkrátka můj domov,“ konstatoval Pavelka, kterého do politiky podle jeho slov přivedl dlouhodobý zájem o dění v obci. „Navíc jsem viděl, že je tu na zdejší politické scéně jisté prázdné místo, že řada občanů vlastně nemá koho volit. Tak jsem šel do toho. Nechci dopředu hodnotit, jaké bude moje starostování, ale maximálně se vynasnažím, aby bylo přínosem pro všechny zdejší obyvatele,“ přislíbil.

Byl v opozici

V roce 2018 sdružení Volba pro Mořice, které vedl ve volbách, sice zvítězilo, skončilo ale v opozici. Na posledním obecním zastupitelstvu padla z úst některých přítomných občanů kritika na dosavadního starostu, týkající se jeho údajné nečinnosti v době koronové karantény a také pochybných investic. Zastupitelstvo potom starostu odvolalo a zvolilo nového.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.