Malý houbař Marek (7): Našel 200 praváků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Malý houbař Marek (7): Našel 200 praváků!

Marek rozdal hřiby všem svým spolužákům.
Marek rozdal hřiby všem svým spolužákům. (pro Aha! – Petr Polák)

ZLÍN – Tomu se říká úlovek! Marek Mikel (7) se vydal s dědou pár kilometrů za Zlín na houby. Po hodině měli ve čtyřech koších přes dvě stě pravých hřibů! Část z nich skončila v kuchyni maminky Martiny.

Tomu se říká úlovek! Marek Mikel (7) se vydal s dědou pár kilometrů za Zlín na houby. Po hodině měli ve čtyřech koších přes dvě stě pravých hřibů! Část z nich skončila v kuchyni maminky Martiny.

„Bude z nich výborná polévka, omáčka, guláš i praženice,“ tvrdí Martina Mikelová, která by však měla problém zpracovat desítky zbylých hub. Marek měl ale skvělý nápad a nadílku přinesl spolužákům. A tak se na lavicích pětadvaceti druháků zlínské základky během poslední vyučovací hodiny objevily krásné zdravé hřiby, mimo jiné coby součást výuky. Pak už po nich sáhly paní kuchařky. Když školáci zážitek vyprávěli doma, ještě téhož odpoledne se v lese na Držkové, Lukovečku a Salaši potkala skoro celá třída i s rodiči. Hřiby zde totiž rostou jako nikdy předtím.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.