Šílenství po Česku: Ikea čelila nájezdům a frontám... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šílenství po Česku: Ikea čelila nájezdům a frontám...

Pro nábytek vyrazily stovky lidí.
Pro nábytek vyrazily stovky lidí. (hovský, D. Malík, J. Pecharová, K. Řeháková, ČTK/Luděk Peřina, ČTK/M. Kamaryt, ČTK/Ondřej Hájek)

Půl hodiny před otevřením se včera řadily stovky nedočkavých lidí před obchodním domem IKEA na pražském Černém Mostě.

Ti, co se nevešli do fronty, čekali v autech na parkovišti. Nakupovat zatím může jen omezený počet lidí. „Limit je nastaven na 1200 zákazníků v jeden okamžik. Hned za první hodinu se tu vystřídalo zhruba 350 zákazníků. Rozdíl je v tom, že za normálních okolností je otevřena restaurace o půl hodiny dřív než obchodní dům, lidé si tam často dají snídani a po deváté se přesunou na nákupy. V současné době ale restaurace, bistro i dětský koutek zůstávají zavřeny,“ uvedl ředitel Ivan Jančo. IKEA se na velký nával připravovala zhruba týden. Během uzavření fungovala pouze přes e-shop, kde se prodeje zvedly až o 360 procent. Při nakupování musí lidé dodržovat rozestupy, dezinfekce je rozmístěná po celém areálu. Na Černém Mostě se navíc používají žluté nákupní tašky, které jsou před dalším použitím 72 hodin v karanténě.

Více k další vlně uvolnění a k pocitům restauratérů, školáků či kadeřnic najdete v dnešním vydání deníku Aha!.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.