Sněžná fréza čistí krkonošské silnice! Zdolává i čtyřmetrové závěje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sněžná fréza čistí krkonošské silnice! Zdolává i čtyřmetrové závěje...

Fréza, kterou vyráží na jaře do boje se sněhem Tadeáš Hlinka. V minulých dnech se fréza prokousávala sněhem na Richtrovy boudy. V tomto týdnu by měla přijít na řadu cesta od Výrovky k Luční boudě.
Fréza, kterou vyráží na jaře do boje se sněhem Tadeáš Hlinka. V minulých dnech se fréza prokousávala sněhem na Richtrovy boudy. V tomto týdnu by měla přijít na řadu cesta od Výrovky k Luční boudě. (Foto pro Aha! – Tadeáš Hlinka)

Mohutné závěje sněhu odklízí v těchto dnech fréza na krkonošských cestách. Zatím to vypadá, že prokousat se jimi nebude tak těžké a časově náročné jako jindy, letos totiž moc nesněžilo.

Minulý týden řidič frézy Tadeáš Hlinka už zprůchodnil například trasu vedoucí z Pece pod Sněžkou k Richterovým boudám. Dnes ho čeká vyházení sněhu na turisticky oblíbené cestě k Luční boudě. „Je tam teď okolo čtyř metrů sněhu,“ odhaduje Hlinka. Hotovo by mohl mít za dva dny. Z cesty k Luční boudě je vidět sněhové pole, tzv. Mapa republiky, kde je sněhu nejvíc a zůstává nejdéle. Letos mělo maximální výšku 9,5 metru, což je mírný podprůměr srovnatelný se zimou před třemi roky. Tehdy »mapa« úplně roztála na začátku června.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.