Zatápěla v kamnech a popálila kojence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zatápěla v kamnech a popálila kojence!

Dům kvůli nedbalosti skoro celý shořel, dítě bude naštěstí v pořádku.
Dům kvůli nedbalosti skoro celý shořel, dítě bude naštěstí v pořádku. (pro Aha! – HZS Libereckého kraje)

ŽANDOV – Nepozornost málem připravila o život půlročního kojence. Jeho matka při přikládání do kamen odběhla k dítěti a jiskra zapálila celý dům. Dítě skončilo s popáleninami v nemocnici.

Nepozornost málem připravila o život půlročního kojence. Jeho matka při přikládání do kamen odběhla k dítěti a jiskra zapálila celý dům. Dítě skončilo s popáleninami v nemocnici.

Žena nezavřela dvířka kamen a jiskry zapálily koberec a vybavení bytu. Matka s dítětem pak už plamenům nestačila bez úhony utéci. Požár vznikl v prvním patře domu a v několika minutách se rozšířil do půdních prostor i přízemí. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů s několika cisternami. Ti museli čerpat vodu z nedalekého potoka i z bazénu u domu. „Ještě před jejich příjezdem bylo vrtulníkem odvezeno do liberecké nemocnice zraněné šestiměsíční dítě, které při požáru utrpělo popáleniny v obličeji,“ řekla mluvčí libereckých hasičů Iva Michalíčková.

„Nyní už je popálené dítě na nadstandardním pokoji s maminkou, prognóza je dobrá, bude zřejmě v pořádku,“ řekla Aha! mluvčí liberecké nemocnice Alexandra Bednárková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.