Znáte tuto zázračnou řasu? Chlorella nakopne vaše zdraví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Znáte tuto zázračnou řasu? Chlorella nakopne vaše zdraví!

Chlorella
Chlorella (Shutterstock.com)

Kdy jindy než právě nyní je potřeba »nakopnout« zdraví a co nejvíce ho podporovat! Zkuste proto do jídelníčku zařadit zázračnou řasu chlorellu. Podporuje imunitu, dodává energii, je pomocníkem při detoxikačních kúrách, přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, je zbraní na vysoký krevní tlak…

Chlorella je…

Jedná se o jednobuněčnou sladkovodní řasu, která obsahuje velké množství chlorofylu. Což je zelený pigment obsažený v zelených rostlinách, sinicích a některých řasách a je součástí fotosyntézy. Chlorella má mnoho druhů a poddruhů. Ta nejpoužívanější pro výrobu doplňků stravy se jmenuje Chlorella pyroneidosa (sorokiniana). A pokud vás zajímá její název, tak ten pochází z řečtiny: »chloros« – zelený a »ella« - malý

Kde koupit?

Možná vás napadne otázka, kde tuto zázračnou řadu koupíte. Dá se sehnat v lékárnách nebo ve většině obchodů se zdravou výživou!

Výhody chlorelly:

➤ Pomáhá při čistění organismu od škodlivých látek a těžkých kovů ➤ Dodává tělu přírodní antioxidanty – betakaroten, vitamin B ➤ Pozitivně působí na imunitní systém ➤ Stimuluje optimální hladinu cholesterolu ➤ Neutralizuje pH v těle ➤ Omezuje výskyt plísní ➤ Přispívá k normálnímu trávení ➤ Podporuje vylučování a funkci střev ➤ Podporuje regeneraci jaterní tkáně ➤ Aktivně se účastní krvetvorby ➤ Snižuje cholesterol, stejně tak i hladinu cukru v krvi a množství tělesného tuku ➤ Podporuje stabilitu a činnost nervového systému ➤ Napomáhá v prevenci proti nádorovým onemocněním

Zajímavosti:

➤ Na Zemi je chlorella už 2,5 miliardy let, její zázračné účinky byly ale objeveny teprve na konci 19. století a výzkumy stále odhalují další a další příznivé vlivy na lidské zdraví. ➤ Chlorella se pěstuje na Tchajwanu, v Číně a Japonsku ve velkých manufakturách. ➤ Nejlepší chlorella se sbírá ve večerních hodinách, kdy načerpala dostatek energie ze slunečního záření. ➤ V asijských zemích se přidává do čajů, nápojů, nebo i polévek či jogurtů. ➤ Pro své výjimečné schopnosti patří mezi tzv. superpotraviny.

Jarní detoxikační smoothie s chlorellou

Pokud si nechcete pořídit chlorellu ve formě tablet, tak ji můžete zařadit do svého jídelníčku přes výborné smoothie, které si doma vyrobíte.

Ingredience: čajová lžička chlorelly v prášku, banán, kousek ananasu, šťáva z pomeranče, šťáva z půlky citronu, voda (cca 200 ml), lžička medu Postup: Oloupaný a na kolečka rozkrájený banán vložíme do mixéru spolu s kousky ananasu (v množství dle chuti) a šťávou z jednoho pomeranče a půlky citronu. Přidáme chlorellu a vše rozmixujeme do hladka. Smoothie zředíme vodou a dosladíme lžičkou medu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.