Hudebník amatér zabil seniora (†76): Kopl mu do xylofonu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Hudebník amatér zabil seniora (†76): Kopl mu do xylofonu...

Obžalovaný xylofonista Robert Š. u soudu přiznal, že do seniora šťouchl. Jeho smrti prý lituje.
Obžalovaný xylofonista Robert Š. u soudu přiznal, že do seniora šťouchl. Jeho smrti prý lituje. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Nezaměstnaný Robert Š. (47) si coby bezdomovec přivydělával v Orlové hrou na xylofon. Do nástroje mu kopl Vratislav K. (†76). Hudebník ho srazil na chodník. Rozbil mu hlavu.

„Sedával jsem před knihovnou a hrál, lidi mi házeli peníze. On nadával, že jsem špinavý, že tam nemám co dělat. Kopl mi do xylofonu, až se rozletěl. Já ho chytil za rameno a strčil, on udělal dva kroky a spadl,“ řekl včera útočník u krajského soudu. Za incident z 1. června 2018 mu nyní hrozí deset let. Seniorovi nechtěl prý ublížit. „Jen jsem chtěl vědět, proč to udělal. Ona se mu zapletla noha a spadl na hlavu,“ uvedl bezdomovec. Napadený muž zemřel po čtyřech dnech na otok mozku. Útočníka zatkli teprve po roce v italském Bolzanu, kde se ukrýval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.