Hroby se zřítí do propasti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hroby se zřítí do propasti!

Plot hřbitova se ocitl nad propastí.
Plot hřbitova se ocitl nad propastí. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Ještě metr, a některé hroby skončí v propasti! To hrozí na jihlavském hřbitově, kde se sesula část svahu těsně u plotu, jenž ho ohraničuje.

V případě dlouhotrvajících dešťů se řada hrobů zřítí o 10 metrů níže, až na dno bývalého lomu. Tam už se před časem nečekaně sesuly tuny zeminy a část plotu hřbitova zůstala viset nad srázem ve vzduchu. Sesuvem ohrožené hroby jsou z bezpečnostních důvodů oploceny. Jejich majitelé k nim nyní nemohou. „Ještě letos chce město skalnatý svah opravit,“ tvrdí mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. Už prý mají čerstvě zpracovaný projekt sanace svahu pomocí ocelových kotev a sítí. Na místě by se ještě měl odtěžit vzniklý převis, jenž se odborníkům zdá velmi nestabilní. „To se nám jeví jako nejlepší a nejefektivnější řešení,“ je přesvědčena i primátorka Karolína Koubová. S opravami se má začít během léta.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.