Divoká honička - Opilý řidič kamionu těžce zranil dva policisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Divoká honička - Opilý řidič kamionu těžce zranil dva policisty!

Policisté prohlížejí kamion, který zranil dva jejich kolegy a sešrotoval služební vozy.
Policisté prohlížejí kamion, který zranil dva jejich kolegy a sešrotoval služební vozy. (ČTK)

VYŠKOV – Drama jako z akčního filmu zažili včera ráno policisté na Vyškovsku. Opilý řidič kamionu v Bučovicích po divoké honičce srazil dva muže zákona a těžce je zranil. V krvi měl přes dvě promile alkoholu.

Nebezpečné jízdy řidiče kamionu si brzy ráno všiml vyškovský policista, který jel s rodinou do práce. Když spatřil, že řidič narazil při sjíždění z dálnice D2 do svodidel a pokračoval v jízdě, rozhodl se, že jej zastaví. Řidič nákladního auta ale na jeho výzvy nereagoval. Policista v civilu proto požádal telefonicky o pomoc své kolegy.

I těm však řidič začal ujíždět. V Bučovicích mu policisté přehradili cestu služebním autem. Ani to ale muže nezastavilo, do vozu narazil a ujížděl dál. Později kamion nakonec zastavil, protože mu policisté opět zablokovali cestu. „Dostihli ho ve dvou vozidlech. Když ale vystupovali z auta, řidič kamionu se znovu rozjel, auta odrazil a pokračoval v cestě,“ řekl policejní mluvčí Alois Gryc. Policistu v civilu přimáčkl kamion na služební vůz, který blokoval odjezd. Druhým zraněným je zřejmě vedoucí policejního obvodního oddělení z Bučovic. „Oba policisté jsou ve vyškovské nemocnici,“ doplnil Gryc.

Podle kriminalistů muž najel na policisty záměrně, aby jim mohl ujet. Opilého řidiče se podařilo zadržet až po třiceti kilometrech zběsilé jízdy ve Slavkově u Brna. Muži zákona k tomu museli použít jiné nákladní auto, kterým rušný silniční tah Brno – Zlín zcela zablokovali.

Řidič, který nadýchal přes dvě promile alkoholu, byl zatčen a hrozí mu obvinění z útoku na veřejného činitele a dvojnásobného ublížení na zdraví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.