Podezřelý nákup akcií - Trestní oznámení na Grosse! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Podezřelý nákup akcií - Trestní oznámení na Grosse!

Stanislav Gross
Stanislav Gross  (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Bývalý premiér Stanislav Gross si za svůj podezřelý nákup akcií vysloužil trestní oznámení. To na něj podal Jiří Jehlička, provozovatel internetových stránek Centrálního registru dlužníků a protikorupční linky. Jehlička soudí, že expremiér mohl zneužít informace, které měl jako představitel státu k dispozici.

Stanislav Gross získal akcie Moravia Energo v hodnotě odhadované až na 300 milionů korun. Podle Jehličky Gross nedisponuje tak vysokým kapitálem, aby mohl provést nákup akcií v takovéto hodnotě, a proto je „důvodné podezření, že jde o ryze spekulativní machinaci za účelem skrytého zisku pro třetí osoby“. „Skoro si myslím, že to je dobře. Jak jsem již uvedl, pokud budou mít kompetentní orgány nějaké otázky, dostanou veškerou dokumentaci a odpovědi. Na takovéto prověřování se smluvní mlčenlivost nevztahuje. Jen doufám, že prověřování bude rychlé,“ řekl deníku Aha! Gross. Tvrdí, že udělal velký, výhodný a čistý obchod. Hlavní akcionář firmy Moravia Energo a multimiliardář Tomáš Chrenek, který nyní vlastní 69 procent akcií, chce Grossových 31 procent odkoupit. Gross prodej akcií připustil.


27.9.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.