Umíral kvůli slupce z popcornu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Umíral kvůli slupce z popcornu

Adam popisuje endokarditidu jako nejhorší zážitek v životě, popcorn už si prý nikdy nedá. Operace proběhla v říjnu, teď už je táta tří dětí zpět u rodiny.
Adam popisuje endokarditidu jako nejhorší zážitek v životě, popcorn už si prý nikdy nedá. Operace proběhla v říjnu, teď už je táta tří dětí zpět u rodiny. (Foto Profimedia.cz)

Na první pohled triviálnost, která málem skončila fatálně! Když se anglickému hasičovi Adamu Martinovi (41) zasekl mezi zuby kousek popcornu, netušil, že si jeho vyndáním způsobí život ohrožující infekci!

Popcorn měl totiž mezi zuby uvízlý tři dny a na jeho vydolování zkusil i kovový hřebík a kus drátu. Nakonec jej sice vyndal, ignoroval ale vzniklou bolest zubů. K lékaři šel s vysokými horečkami o několik dní později. Výsledky testů hovořily jasně – endokarditida, infekce, která se krevním řečištěm dostane až k srdci a působí tam paseku. Adamovi šlo vysloveně o život, který mu zachránila až sedmihodinová operace! „Málem jsem umřel, infekce mi úplně sežrala srdeční chlopně. Měl jsem jít hned k zubaři a nic se nemuselo stát...“ sype si popel na hlavu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.