Stavění sněhuláků letos nepřeje počasí: A proto… Postavte si svého zeláka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stavění sněhuláků letos nepřeje počasí: A proto… Postavte si svého zeláka!

Zelák je »náhražkový« sněhulák ze zelí.
Zelák je »náhražkový« sněhulák ze zelí. (Foto Marie Odehnalová, Facebook)

K zimě patří stavění sněhuláků. Jenže v nížinách jsou děti letos zatím bez šance na sníh. Ten proto nahrazují jinými materiály. Vznikají tak bláťák, zelák, nebo dřevák...

Sněhuláci se uplácávají z hlíny, skládají z dřevěných kulatých odřezků, hlávek zelí a dalšího neobvyklého materiálu. „Ani u nás sníh bohužel není a děti chtěly mít sněhuláky, a tak manžela napadlo vyříznout jim je ze zbytku polystyrénu za stavění. Vyhrály si s nimi, ale sněhový by byl samozřejmě mnohem lepší,“ řekla Marie Odehnalová, maminka Dorotky (2) a Rostislava (4) z Brněnska.

Teplé lednové dny

Bez sněhových vloček se budeme muset obejít bohužel i v nadcházejících lednových dnech. Už od středy se bude oteplovat a rtuť teploměru se může vyšplhat až na 10 stupňů. Navíc nejen v níže položených oblastech, ale tentokrát i na horách budou srážky jen slabé a převážně dešťové.

Zelák je »náhražkový« sněhulák ze zelí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.