Osm let za smrt kamaráda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Osm let za smrt kamaráda!

Lukáš M. (38) si včera u soudu vyslechl rozsudek.
Lukáš M. (38) si včera u soudu vyslechl rozsudek. (Foto Aha! - Michal Charbulák (3x))

Dva kamarádi bezdomovci se na jaře 2018 v Ostravě zkouřili syntetickou trávou. Jakub S. (†32) účinky drogy nepřežil, Lukáše M. (38) zachránili lékaři. Nyní jde na osm let do vězení.

Lukáš M. se celou dobu hájil tím, že trávu sehnal jeho kamarád Jakub a oba neměli tušení, že nejde o klasickou »trávu«. Podle obžaloby měl nebezpečnou drogu známému podat právě on. Samotný krajský soud uznal, že šlo spíše o nešťastnou událost, proto uložil trest pod spodní hranici sazby. Lukášovi hrozilo 10 až 18 let. „Šlo o dlouholeté kamarády, pravidelně kouřili marihuanu, netušili, že jim tahle nějak ublíží,“ nesouhlasil s rozsudkem obhájce Petr Langer. Podle něj i 22 minut zpoždění záchranářů sehrálo roli a Jakub S. mohl žít. Obě strany si vzaly lhůtu na rozmyšlenou.

Co se stalo?
Dva bezdomovci sehnali v dubnu 2018 sáček se syntetickým kanabinoidem a notně posilnění vínem látku společně kouřili. Jakub S. byl nalezen v době příjezdu lékařů bez známek života, Lukáše M. se jim podařilo oživit. Droga má smrtící účinky v kombinaci s alkoholem, do Ostravy se údajně dostala z Polska.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.