On je skutečný Santa, děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

On je skutečný Santa, děti!

Vyrobit pořádnou hračku je fuška...
Vyrobit pořádnou hračku je fuška... (Foto Facebook, CNN)

Zapomeňte na červený kabát a kalhoty, čapku s bambulí a pořádné břicho! Skutečným americkým Santa Clausem je ve skutečnosti na první pohled nenápadný střízlík s dobrým srdcem – válečný veterán Jim Annis (80). Ten už 50 let ručně vyrábí a rozdává hračky pro ty, kteří si je nemohou dovolit!

Sám totiž moc dobře ví, jaké je to, když rodiče nemají peníze, aby svým dětem pod stromek nadělili vytoužený dáreček. „Můj otec pracoval, ale nevydělával dost. A pěti dětem je zatraceně těžké udělat pořádné Vánoce,“ přiznal Jim. A tak se rozhodl, že těm, kteří jsou na tom podobně, bude rok co rok dopřávat skutečné Vánoce, a to zcela nezištně...


 
Ve své dílně v Sanfordu poblíž Severní Karolíny tak už 50 let vlastnoručně vyrábí dřevěné hračky – požární auta, traktory, panenky či klasické pokladničky ve tvaru prasátek. Dohromady zvládne vyrobit asi 300 kusů, a přestože část materiálu mu dodávají sousedé, zbytek si musí platit ze svého, což dělá asi 23 tisíc korun ročně! Ale jak sám Jim tvrdí, peníze neřeší a největší odměnou mu je radost v očích dětí... „Když Armáda spásy rozdává potřebným jídlo a oblečení, já přidám své hračky,“ popisuje skromně. A se svým zvykem rozhodně nehodlá přestat. „Doufám, že budu schopen pokračovat, dokud tím ostatní budu těšit,“ má jasno.

Víte že...
... Jima už jeho dobročinnost stála dohromady v přepočtu na koruny 1,15 milionu?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.