Psi umírali v mrazu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Psi umírali v mrazu!

Psi se třásli zimou.
Psi se třásli zimou. (Foto Aha! – Helena Lacinová, Josef Šebek)

Prosinec, teplota klesá pod nulu a v Jirkově několik dní žila bezdomovkyně v odstaveném renaultu. Uvnitř měla fenu s početným houfem štěňat. Mrňousky, kteří mráz nepřežili, házela pod auto...

Lidé na ni upozornili radnici a úředníci přispěchali s nabídkou pomoci. Se zlou se však potázali. „Ta mrtvá štěňata si budu pamatovat dlouho. Nabídla jsem jí nocleh v domě Armády spásy a psy, že zatím umístíme v útulku. Odmítla, že psy nedá a abychom odešli a začala být vulgární,“ řekla místostarostka Dana Jurštáková. Bezdomovkyně posléze auto opustila a nechala tam fenu s asi devíti štěňaty. Choulily se k sobě zimou.
Úředníci probrali možný postup a poslali na místo strážníky. To už v autě nebyli ani její psi, uklidila i mrtvolky. Odešla prý se smečkou spát ke kamarádce.

Víte, že...
...z posledního bytu, který zdevastovala, ji minulý týden majitel vyhodil? Psi skončili v útulku, ale v pondělí si je zase vyzvedla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.