Olomouc má další atrakci: Motýlárium! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Olomouc má další atrakci: Motýlárium!

V novém olomouckém motýláriu mohou návštěvníci obdivovat nádherné exotické motýly.
V novém olomouckém motýláriu mohou návštěvníci obdivovat nádherné exotické motýly. (Foto Aha! – P. Ryšlink)

Potěšit se pobytem mezi nádhernými pestrobarevnými motýly mohou od nynějška Olomoučané a návštěvníci hanácké metropole. V tamějším Florcentru zahájilo totiž provoz první motýlárium s celoročním provozem na Moravě.

„Je to nádherné. Myslím, že si to tu každý užije jako já. Škoda, že takoví velcí a barevní motýli nejsou i v naší přírodě,“ konstatoval student Matěj Honzák (15), který si nové motýlárium přijel prohlédnout až z Ochozu u Brna. Myšlenka vybudovat obří voliéru vznikla jako nápad na zatraktivnění vyhledávaného floristického centra v Olomouci-Holici. „Naše snaha byla nabídnout návštěvníkům něco neobvyklého. A protože přítel od kolegyně se motýly zabývá, tak jsme nakonec vymysleli motýlí voliéru,“ prozradil ředitel Florcentra Jiří Komzák. Olomoucké motýlárium bude mít celoroční provoz a návštěvníci v něm mohou sledovat život motýlů od housenky přes larvy, kukly až po dospělé motýly. „V tuto chvíli tu máme 120 motýlů a dalších 220 se líhne. Je tu patnáct druhů tropických motýlů, především babočkovitých a otakárkovitých,“ prozradil Komzák s tím, že vstup do motýlí voliéry je zdarma.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.