Maminku (42) s dcerkou (5) smetl vlak: Aby ušetřily 3 minuty času | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Maminku (42) s dcerkou (5) smetl vlak: Aby ušetřily 3 minuty času

Ke kolejím je vyšlapaná cesta...
Ke kolejím je vyšlapaná cesta... (Foto Aha! – Jiří Nováček, Drážní inspekce, Google.maps.com)

Hned přes šestery koleje si maminka (42) s dcerkou (5) zkracovaly cestu v Adamově u Brna a stalo se to nejhorší, smetl je vlak. Nehazardují samy, ze sídliště Ptačina k nádraží a do obchodů tak chodí řada místních. Most pro pěší je přitom o 260 metrů dál, cesta trvá tři (!) minuty.

Ženu s dítětem srazil v sobotu po poledni osobák mířící z Brna do Březové nad Svitavou. „Zraněnou holčičku sanitka převezla do dětské nemocnice v Brně, maminku do traumacentra kliniky v Brně-Bohunicích,“ řekla záchranářka Hedvika Kropáčková. Podle zdrojů Aha! není děvčátko naštěstí vážně zraněné, risk odneslo boulemi na hlavičce a odřeninami po celém těle. Její máma je prý v mnohem vážnějším stavu.

Vyšlapaná cesta
„Obě šly, neznámo proč, po kolejích. Octly se tedy tam, kde neměly co dělat,“ řekl Aha! policista Bohumil Malášek. Nejen vyšlapaná cesta ke kolejím však ukazuje, že zkratku využívá řada obyvatel čtyřapůltisícového Adamova, který železniční koridor rozděluje na dvě poloviny. I včera ráno tam zdolávalo koleje směrem k nádraží několik lidí.

Za 10 sekund vlak ujede až 444 metrů!
Na železnici za loňský rok zahynulo 227 osob. Nejčastěji šlo podle Drážní inspekce právě o střety vlaku s člověkem, mrtvých bylo 175 a 49 lidí bylo zraněno. Při nehodách aut na přejezdech zemřelo 33 osob a 78 se zranilo. „Drážní inspekce již před prázdninami zahájila preventivní kampaň zaměřenou na rizika hrozící na železnici lidem, kteří porušují zákon a ohrožují tak i svůj život nebo zdraví,“ uvedl její mluvčí Martin Drápal a přidal varování: „Vlaky na rozdíl od automobilů jedou tiše, za deset sekund ujedou až 444 metrů, takže dovedou překvapit.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.