Ukradl auto i s miminkem (6 měs.)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ukradl auto i s miminkem (6 měs.)!

Ukradené a naborané audi našli policisté včera hodinu po půlnoci v Praze 4.
Ukradené a naborané audi našli policisté včera hodinu po půlnoci v Praze 4. (Foto PČR)

Okamžiky hrůzy prožila matka (31) v Praze. Než stihla během několika minut vyzvednout ze školy starší dceru, ukradl jí auto i s půlroční holčičkou zloděj.

Rodičovská noční můra se odehrála v pondělí v půl čtvrté odpoledne v Mikulově ulici v Praze 4. Bohužel jí žena sama šla naproti. Spoléhala na to, že za dvě tři minutky se nemůže nic stát. Svoje audi zaparkovala u školy na blikačky, nechala ho nastartované a klíček v zapalování. Miminko spinkalo vzadu v sedačce za řidičem. Zloděj vůz obešel, nasedl a ujel...

Dítě vysadil
„Pachatel si zřejmě zprvu nevšiml, že je v autě dítě. Ujel skoro pět kilometrů do Choratické ulice, kde ho i se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi na parkovišti,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Mezi tím už vyděšená maminka kontaktovala policii, která začala případ nejprve řešit jako únos. Šok zloděj připravil i další řidičce, která odloženou holčičku objevila. „Chvilku čekala, jestli si pro dítě nepřijdou rodiče, ale když se tak po několika minutách nestalo, odnesla ho na místní policejní oddělení,“ popsal Daněk. Maminka si tam zdravou a živou dcerku během chvíle vyzvedla.

Auto nabořil
Nakonec se včera v jednu nad ránem našlo i odcizené audi. Nabourané ho zloděj nechal na křižovatce ulic U Plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4. Za krádež mu hrozí až pět let vězení.

Nálezkyně: Byl to šok
Žena, která holčičku našla, jela z práce také pro dceru do školy. „Zaparkovala jsem a viděla, že je tam položený nosič od kočárku. Vůbec mě nenapadlo, že by v něm bylo děťátko,“ líčila nevšední zážitek. Pak si prý všimla, jak se něco pohnulo pod dekou. „Šla jsem se podívat a zjistila jsem, že je tam miminko,“ dodala. Doufala, že rodiče jsou poblíž a že se objeví. „Čekala jsem deset patnáct minut, ale přišlo mi to jako věčnost. Fakt jsem byla v šoku. Děťátko bylo krásné, dobře oblečené, čisťounké a spinkalo,“ prozradila. Když se nikdo neobjevil, odnesla ho na nedalekou policii.

Kamera byla daleko 
Zloděje v červené bundě při krádeži zachytila z dálky kamera. Na záběrech mu ale není vidět do tváře. Zblízka ho však může mít některý řidič, který projížděl kolem, na palubní kameře. Událost se stala v pondělí okolo 15.30 hodin u základní školy v Mikulově ulici v Praze 4. Policie proto žádá řidiče, kteří záběr mají, nebo svědky, kteří mají o zloději informace, aby se ozvali na linku 158.

Muž ukradl před školou na Chodově auto i s miminkem:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.