Ind je podle pasu starý už 123 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ind je podle pasu starý už 123 let!

Skromný a prostý život, to je prý návod na dlouhověkost.
Skromný a prostý život, to je prý návod na dlouhověkost. (Foto Profimedia.cz, Facebook)

Pořádný rozruch vzbudil Ind Swami Sivananda, když procházel pasovou kontrolou na letišti v Abú Zabí. Tamní personálu ukázal doklad, podle kterého mu je neuvěřitelných 123 let! Byl by tudíž nejstarším obyvatelem planety!

Sivanda, který cestoval do Londýna, se dle pasu narodil 8. srpna 1896 v Indii a vychovávali ho silně duchovně založení příbuzní. Sám Ind se pokoušel o zápis do Guinnesovy knihy rekordů, na ten ale nedošlo, protože jediný doklad o jeho věku pochází z chrámu, kde žil, a není podle úřadů zcela prokazatelný.
Tak jako tak, Sivanda se i přes pokročilý věk těší dobrému zdraví. „Vedu prostý a disciplinovaný život. Jím zeleninu, cvičím jógu, nepoužívám olej a koření a žiju v celibátu,“ popisuje svůj návod na dlouhověkost a dodává, že se vyhýbá i moderním technologiím. „Lidé dřív byli šťastní, a nic neměli. Dnes je to naopak, což mě bolí.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.