Při havárii letadla zahynuli dva důchodci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Při havárii letadla zahynuli dva důchodci

Zraněným záchranáři již pomoci nedokázali.
Zraněným záchranáři již pomoci nedokázali. (ČTK)

VARNSDORF – Dva lidé zahynuli při havárii ultralehkého letadla, které se včera zřítilo u Varnsdorfu na Děčínsku. Podle policie byl v letadle zkušený pilot Miroslav Dobeš (68) a o něco mladší žena.

Dva lidé zahynuli při havárii ultralehkého letadla, které se včera zřítilo u Varnsdorfu na Děčínsku. Podle policie byl v letadle zkušený pilot Miroslav Dobeš (68) a o něco mladší žena.

„Ultralight pilotoval muž, společně s ním byla na palubě letadla žena. Letoun dopadl na louku nad slévárnou ve Varnsdorfu,“ sdělil tiskový mluvčí děčínské policie Jan Šmíd.

Na místo, kam se letoun zřítil, dorazily okamžitě všechny složky záchranného systému. „Zdravotníci zjistili, že muž ani žena nejeví známky života. Jednotky varnsdorfských profesionálních i dobrovolných hasičů zlikvidovaly uniklé provozní náplně,“ doplnil mluvčí hasičů ústeckého kraje Lukáš Marvan. Na vyšetření příčin nehody byli přizváni inspektoři pražského Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. „Policie sdělí další podrobnosti k případu až po uzavření jejich vyšetřování,“ dodal mluvčí děčínské policie Jan Šmíd.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.