Ostuda na pražském Výstavišti: Ukradli světové unikáty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ostuda na pražském Výstavišti: Ukradli světové unikáty!

Kytara: 2738 hodin práce, použito 16 854 zápalek
Kytara: 2738 hodin práce, použito 16 854 zápalek (pro Aha!: Agentura Dobrý den)

PRAHA – Čeští nenechavci se zase předvedli! Ze sirek vyrobená kytara a madolína, světové unikáty nevyčíslitelné ceny, zmizely z pražského Výstaviště poté, co skončil mezinárodní veletrh Svět knihy, kde byly vystaveny.

„Rozebírali jsme stánek a nakládali předměty do auta. Nejdřív jsme naložili kytaru s mandolínou a pak jsme šli pro další. Jenže mezitím oba nástroje ze zamčeného auta zmizely,“ popsal loupež Josef Vaněk z pelhřimovské agentury Dobrý den, který byl při incidentu na místě.

Událost je o to smutnější, že majitel a tvůrce funkčních hudebních nástrojů Petr Korda už nežije. Nástroje ze sirek mají prakticky nevyčíslitelnou hodnotu. „Je to pro rodinu autora obrovská ztráta, nástroje byly součástí sbírky devadesáti předmětů ze sirek. Lidé je obdivovali v Muzeu rekordů a kuriozit v Pelhřimově,“ dodal Miroslav Marek, prezident agentury Dobrý den, která na pražském Výstavišti předměty vystavovala. Na funkční nástroje měl v červnu na koncertě v Pelhřimově hrát kytarista Štěpán Rak.

„Bojíme se, aby unikáty neskončily za hranicemi republiky. Tady jsou v podstatě neprodejné,“ tvrdí Marek. Agentura Dobrý den hodlá za informace vedoucí k nalezení ztracených věcí dát 10 tisíc korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.