Paroubek rozveden za 19 minut! Rozvod pak oslavil divokou veselicí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Paroubek rozveden za 19 minut! Rozvod pak oslavil divokou veselicí

Paroubkovi se vzali 12. 7. 1979 na Národním výboru v Praze 1.
Paroubkovi se vzali 12. 7. 1979 na Národním výboru v Praze 1. (archiv rodiny Paroubkových)

PRAHA – 28 let, 2 měsíce, 10 hodin a 19 minut! Celkem 14 815 339 minut, tak dlouho trvalo manželství šéfa ČSSD Jiřího Paroubka (55) a teď jeho bývalé manželky Zuzany (50). To bylo včera u Městského soudu v Praze 5 rozvedeno za 19 minut.

28 let, 2 měsíce, 10 hodin a 19 minut! Celkem 14 815 339 minut, tak dlouho trvalo manželství šéfa ČSSD Jiřího Paroubka (55) a teď jeho bývalé manželky Zuzany (50). To bylo včera u Městského soudu v Praze 5 rozvedeno za 19 minut. Paroubkovi teď už nic nebrání v tom, aby se oženil se svojí přítelkyní Petrou Kováčovou (34), kvůli které 7. července podal žádost o rozvod. I když… Se svatbou bude muset minimálně 30 dnů počkat než mu soud doručí rozhodnutí o rozvodu. To, že je »volný«, byl včera pro šéfa ČSSD důvod k pořádné oslavě. Pár hodin po rozvodu se zúčastnil divoké veselice na setkání se spolustraníky Prahy 5.

Stoly plné jídla, dechovka a po boku přítelkyně Petra. Tak včera vypadala Paroubkova oslava úspěšného rozvodu v areálu Dělnické tělovýchovné jednoty Santoška. Oficiálně to mělo být stranické setkání členů ČSSD Prahy 5, ale… „Ano, slavit se bude i rozvod. Podávat se budou telecí řízečky, gulášek z pravé svíčkové a nakonec pečená selata,“ prozradil před oslavou deníku Aha! jeden z organizátorů.

Samotný rozvod předtím proběhl naprosto hladce. Paroubkovi se k soudu nedostavili a vše vyřizovali jejich právníci. K hladkému průběhu rozvodového stání pomohla smlouva o vypořádání majetku manželů. Smlouvu pilovali Paroubkovi do poslední chvíle, podepsali ji teprve den před jednáním soudu. „Manželství trvalo déle než rok, oba spolu už déle než 6 měsíců nežijí a obě strany se dohodly na vzájemném vypořádání majetkových vztahů. Soud proto nezkoumá příčiny, má ale prokázané, že manželství je natolik hluboce a trvale rozvrácené, že nelze očekávat obnovení manželského soužití,“ odůvodnila rychlé rozhodnutí soudkyně Kateřina Brychtová.

Oficiálně bude manželství rozvedeno doručením písemného rozhodnutí oběma účastníkům. To by mělo být do 30 dnů. Zuzana Paroubková má naopak 30 dní na to, aby si případně zažádala o změnu příjmení. Že o tom uvažuje, již dříve potvrdila deníku Aha!. O majetkovém vypořádání ani jeden z advokátů nechtěl hovořit. „Pejska bude mít paní Zuzana,“ to jediné prozradil Radomír Šimek, právník Jiřího Paroubka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.