Tohle je nejsilnější kůň v celém Česku! Jmenuje se Hispán a utáhne 1650 kg | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tohle je nejsilnější kůň v celém Česku! Jmenuje se Hispán a utáhne 1650 kg

Nejsilnější kůň Česka
Nejsilnější kůň Česka (pro Aha! – Jana Malá)

PARDUBICE – To je tedy pořádný svalovec! V soutěži o nejsilnějšího koně v Česku připravili hřebci Hispánovi pořadatelé 1600 kg těžké závaží. Ani to mu ale nestačilo…

To je tedy pořádný svalovec! V soutěži o nejsilnějšího koně v Česku připravili hřebci Hispánovi pořadatelé 1600 kg těžké závaží. Ani to mu ale nestačilo…

Tak tohle je oficiálně nejsilnější kůň u nás. Během víkendového národního finále porazil v Pardubicích loňskou vítězku klisnu Lucku. Při souboji, který se odehrával na slavném pardubickém závodišti, jsou saně zapřaženy za koně s betonovými bloky, které táhnou po trávě. Začínalo se na váze 800 kg a postupně se přidávalo po 50 kilech.

Porotci měli pro koně připravené závaží až do 1600 kg. Na této váze však už klisně Lucce došly síly a 20metrovou hranici zdolal jen černý chladnokrevník Hispán. Jenže i když už všichni soupeři odpadli, hřebci Hispánovi to nestačilo. A tak byli pořadatelé nuceni povolat posilu z diváckého hlediště. „Potřebujeme jednu krásnou padesátikilovou dívku,“ vyvolával jeden z porotců. Aby soutěž mohla pokračovat, na saně tak usedla vedle 1600 kg písku i mladá dívka.

Hispán, který je podle svého majitele učenlivý, pracovitý a má velmi klidnou povahu, by tak utáhl například novinový stánek, čtyři palety sudů piva nebo zabržděnou a plně obsazenou octavii. A to už je pořádný nášup!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.