Rádce Aha!: 7 způsobů, jak odstranit hmyz z auta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rádce Aha!: 7 způsobů, jak odstranit hmyz z auta

Ilutrační foto.
Ilutrační foto. (iStock)

V létě stačí krátká projížďka vpodvečer a kapota i čelní sklo jsou plné nalepených hmyzích těl. Ta na voze drží jak přibitá. Redaktoři slovenského časopisu Auto Bild otestovali účinnost 7 způsobů, jak je dostat pryč.

1. Kuchyňský saponát
Kuchyňské saponáty určitě nepoužívejte dlouhodobě na karoserii, protože vám spolehlivě poškodí lak. Auto se pěkně odmastilo, část hmyzích těl zmizela, ale zůstaly matné skvrny.
Účinnost 80 %

2. Speciální přípravek
Speciální přípravek proti hmyzu nepoškodí autolak a seženete ho v praktické lahvi se sprejem. Nastříkáte, necháte 30 sekund až 5 minut působit a opláchnete. Po třech cyklech zmizely skoro všechny mouchy.
Účinnost: 90%

3. Voda a hadr
Klasický hadr na podlahu mouchy jen hladí, drsnější hadr je rozmazává do lepivé kaše a utěrka z mikrovlákna je dokáže i odstraňovat. Jen se ale rychle zalepí a pak už nefunguje.
Účinnost: 20%

4. Kapalina do odstřikovače
Letní směsy by měly odstraňovat hmyz z okna, tak proč ne i z kapoty? Třeba proto, že přípravek rychle stéká a nestačí působit. Účinností se podobá vodě.
Účinnost: 20%

5. Šampón
Autošampon, který dokáže odstranit i zbyky asfaltu a brzdného prachu, si s mouchami moc neporadí. Auto se sice krásně leskne, ale většina mušek zůstala na místě.
Účinnost: 40%

6. Kola
Kyselina fosforečná a bublinky ze sladkého nápoje dokážou odstranit část muších těl. Rozhodně ale ne dokonale a auto musíte ještě opláchnout vodou. Může škodit i laku.
Účinnost: 60%

7. Vysokotlaká myčka
Na běžnou špínu je vysokotlaká myčka účinná. Ale ani když si připlatíte za šampon, nepomůže. Vysoký tlak utrhá mouchám křídla, ale přischl á tělíčka zůstanou na laku.
Účinnost: 40%

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.