Řidiči nedávají pozor! Školáci jsou v nebezpečí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Řidiči nedávají pozor! Školáci jsou v nebezpečí

 (archiv)

ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Zatímco strážníci a policisté hlídkují od prvního školního dne před školami v celé republice a během celorepublikové akce Zebra školákům ukazují, jak správně přecházet, šoféři děti na »zebrách« sestřelují jako mouchy.

Šestiletou školačku srazila řidička (25) ve čtvrtek v Letohradě u Ústí nad Orlicí. Žákyně první třídy se vracela ze školy domů a šla spořádaně po přechodu pro chodce. „Do dráhy vozu rozhodně nečekaně nevběhla,“ řekla Aha! policejní mluvčí Eva Sichrová. Dívenka byla sice v šoku, ale utrpěla jen lehčí zranění. Celou odřenou ji odvezla záchranka na pozorování do nemocnice.

Policie pátrá také po 40 až 50letém řidiči bílého favoritu, který v Březnické ulici v Příbrami hned první školní den rovněž na přechodu pro chodce zachytil dvanáctiletou školačku. O její osud se ale nestaral. Zatímco se otřesená dívka probírala na zemi, ujel.

Nehoda se stala kolem půl osmé ráno, když šla dívka do školy. „Řidič na rovném úseku nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a okolnostem a před řádně vyznačeným přechodem pro chodce nezastavil, aby dívka mohla bezpečně přejít. Pravou stranou vozidla ji srazil,“ popsala kolizi mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. I tato školačka měla nakonec štěstí, že neskončila jako mrzák. Záchranka ji převezla do nemocnice s pohmožděnými zády.

8.9.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.