Pálili na plechovky, zabili dítě (†5)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pálili na plechovky, zabili dítě (†5)!

Incident
Incident (Foto Profimedia.cz, Twitter, Reuters)

Ukrajina řeší policejní aféru nebývalých rozměrů! Dva policajti se mimo službu opili a z nudy stříleli na plechovky. Přitom ale trefili a zabili malého kluka (†5)! A policie chtěla tenhle do nebe volající skandál ututlat a tvrdila, že předškolák upadl na kámen!

Ivan Prychodko a Volodymyr Petrovec už skončili ve vazbě a byli obviněni. Propuštění na kauci jim bylo zamítnuto. Chlapec Kyrylo Tljavov, kterého na dvorku obytného domu v městě Perejaslav-Chmeľnickij asi 80 km od Kyjeva, trefila odražená kulka přímo do hlavy, byl nejprve docela rychle převezen do nemocnice, ale tam podle ukrajinských médií musel pět hodin čekat na zákrok chirurga! Zraněním podlehl v pondělí večer.
Vyšetřovatelé v blízkosti chlapcova domu našli patrony, plechovky a další předměty, na které policajti v opilosti stříleli. A ne jednou! „Nikdo toho chlapečka nechtěl zabít,“ řekl
advokát jednoho z obviněných televizi 112.


Případ vyvolal mohutné protesty ukrajinské veřejnosti a krvavé střety s policií, lidé žádají demisi ministra vnitra. Tamní policie má obecně velmi špatnou pověst, všichni si ještě pamatují případ z roku 2012. Tehdy policie pomáhala zamést pod koberec znásilnění a vraždu dívky (†18). Rodiče pachatele totiž měli konexe v nejvyšší politice. „Chci vás jako prezident a otec ujistit, že udělám vše pro to, aby byli viníci spravedlivě potrestaní. Žádné úlevy. Žádné snahy věc zakrýt. Tato tragédie se musí stát výstrahou pro všechny,“ uvedl nedávno zvolený prezident Volodymyr Zelenskyj.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.