Peklo v Liberci ● Nejhorší požár za 25 let! Umíraly i ryby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Peklo v Liberci ● Nejhorší požár za 25 let! Umíraly i ryby

Plameny šlehaly až šedesát metrů vysoko a plápolající oheň se podařilo hasičům dostat pod kontrolu až po pěti hodinách boje.
Plameny šlehaly až šedesát metrů vysoko a plápolající oheň se podařilo hasičům dostat pod kontrolu až po pěti hodinách boje. (pro Aha! – Emanuel Bořánek)

LIBEREC – Doslova peklo prožili obyvatelé liberecké čtvrti Vesec. Od pátečního večera až do sobotního odpoledne zde totiž zuřil požár, jaký místní nepamatují. Policie musela z okolí evakuovat desítky lidí!


Požár v areálu bývalé textilní továrny Kolora zachvátil tři výrobní a skladovací haly na ploše zhruba půl hektaru a způsobil škody za sto milionů korun. Na místě zasahovalo celkem čtrnáct jednotek dobrovolných hasičů a dva sbory profesionální. Oheň s sebou přinesl i nečekanou tragédii. V jednom z hořících objektů byl totiž sklad drogerie a chemikálie s vodou při hašení stékaly do potoka, kde vytvořily silnou vrstvu pěny a vodu doslova proměnily v saponát. „Ryby neměly šanci. Kliknutím zvětšeteKilometrový úsek potoka až po soutok s Lužickou Nisou je mrtvý,“ prohlásil předseda libereckého rybářského svazu Miroslav Trejbal. Požár bývalé Kolory byl podle hasičů největší v regionu za čtvrt století, policie jej vyšetřuje jako obecné ohrožení.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.