Láďa z děcáku má velký sen: Chce být fotograf celebrit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Láďa z děcáku má velký sen: Chce být fotograf celebrit!

Ladislav Rostáš od tří let vyrůstal v děcáku.
Ladislav Rostáš od tří let vyrůstal v děcáku. (Foto Aha! – Helena Lacinová, archiv DD Vysoká Pec)

Po narození se o něj máma moc nestarala, otce vůbec nezná. Ladislav Rostáš (20) proto od tří let vyrůstal v děcáku. Teď má velký životní sen. Chce se stát profesionálním fotografem.  

S fotografováním začal Láďa už v dětském domově ve Vysoké Peci. „Když jsme jezdili na výlety, tábory a různé akce, fotil jsem. V Praze domy, u nás děti z domova,“ vzpomíná na své začátky Láďa, který se učí zahradníkem v jirkovském učilišti.

Živí ho brigády
Poté, co před dvěma lety odešel z dětského domova, následoval tvrdý střet s realitou. „Zjistil jsem, že na mě nikde nečekají s otevřenou náručí. Abych se uživil, chodím na brigády. Teď v jednom supermarketu prodávám lahůdky. Pomáhal jsem i v zahradnictví,“ popsal. Bydlí v bytě dotovaném z projektu Na půl cesty.

Kámoška modelka
Když Láďa začal bydlet sám, podpořila ho modelka a šéfka vlastního nadačního fondu Veronika Kašáková, s níž vyrůstal ve stejném dětském domově. Sehnala mu první zrcadlovku i notebook na úpravu fotek. Láďu baví fotit lidi a nejraději by se zaměřil především na celebrity. Jeho zatím nesplněným snem je vyfotit Taťánu Gregor Brzobohatou. „Ta se mi líbí a hodně toho dokázala,“ dodal Láďa.

K mámě už se nevrátí
Svoji matku (asi 38) viděl Ladislav naposledy v deseti letech, když dětský domov potřeboval její souhlas, aby mohl mít cestovní pas. V osmnácti letech, když domov opustil, k ní do Ústí nad Labem nechtěl. „Vycítil jsem z jejích slov, že by mě k sobě vzala, ale spíš jako zdroj peněz,“ netajil mladík. Na dobu, kdy se o něj nestarala, by podle svých slov nejraději zapomněl.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.