Žaloba za zpackaný porod: Spor o 17 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Žaloba za zpackaný porod: Spor o 17 milionů!

Blaťákovi se soudí kvůli zákroku, po kterém se narodila holčička s vážným poškozením mozku.
Blaťákovi se soudí kvůli zákroku, po kterém se narodila holčička s vážným poškozením mozku. (Foto archiv Blaťákových)

Čekali zdravé dítě, ale kvůli porodním komplikacím se Lucinka (8) narodila s těžce a nevratně poškozeným mozkem. Jana a Vlastimil Blaťákovi (oba 42) se už osm let soudí s olomouckou fakultní nemocnicí.

Blaťákovi žádají zhruba 17 milionů korun. Tvrdí, že Lucinka se narodila trvale postižená kvůli chybám lékařů, kteří navzdory velikosti plodu a matčině těhotenské cukrovce neprovedli císařský řez. Při normálně vedeném porodu ženě praskla děloha. Žena už nemůže mít další děti. Nemocnice tvrdí, že lékaři neudělali chybu.


Okresní soud před dvěma roky žalobu zamítl, ale krajský soud na základě odvolání Blaťákových věc vrátil okresnímu soudu. „Protože došlo ke změně soudce, začíná všechno vlastně od začátku,“ prozradil Aha! Vlastimil Blaťák s tím, že podle právního názoru krajského soudu se nyní bude okresní soud více a lépe zabývat znaleckými posudky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.