Kdo nemarodí, dostane odměnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kdo nemarodí, dostane odměnu!

PRAHA – Zdravotní pojišťovny začnou od začátku roku 2009 lákat klienty na nejrůznější výhody. Za příplatek na pojistném nabídnou i V. I. P. služby. Pro ty, kteří dbají o své zdraví, by mělo být zdravotní pojištění levnější, pojišťovny jim totiž nově nabídnou vyplácení bonusů.


Pojišťovny budou muset v rámci základního pojistného zaplatit veškerou péči, kterou zákon určí jako standardní. Co všechno nabídnou navíc, bude už jen na nich. Při uzavření individuální smlouvy budete moci v případě hospitalizace využít např. i jednolůžkové pokoje s televizí, nebo dostanete na zlomenou ruku lepší dlahu. Nyní připravuje ministerstvo zdravotnictví příslušné zákony. „Uvolníme pojišťovnám ruce, aby mezi sebou mohly začít soutěžit a klientům nabízet různé alternativy,“ uvedl ministr zdravotnictví Tomáš Julínek pro Lidové noviny. Pojišťovny tak budou moci uzavírat s klienty smlouvy šité »na míru« – podle jejich věku, profese, či místa bydliště.

Už od 1. ledna 2008 se nově změní i způsob vyplácení nemocenské. První tři dny budou pacienti marodit zadarmo.


Autor: (pol)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.